Ontwikkeling onderbouw

Beste Sportvrienden,
Gezien de maatregelen die getroffen zijn door de Overheid moeten we helaas concluderen dat de geplande
bijeenkomst niet door kan gaan. Persoonlijk had ik het liever middels een overleg kenbaar gemaakt, maar waar uitdagingen liggen, zijn uiteindelijk overal oplossingen te treffen. Ook voor dit onderwerp.

VV Engelbert is een groeiende club, waar momenteel veel staat te gebeuren. De groei die de onderbouw
meemaakt is voor VV Engelbert begrippen uniek, en heeft mede te maken door de enorme groei van Meerstad, maar ook door de aanwas vanaf Westerbroek, Engelbert en gedeeltes van de stad Groningen. Hierdoor zijn er veel nieuwe ontwikkelingen, maar ook zeer zeker nieuwe uitdagingen, waar we als club dienen mee om te gaan.

Onlangs hebben we twee keepertrainers bereid gevonden om de keepers in de jeugdafdeling van de club te
trainen. Dit is een ontwikkeling die nog niet eerder heeft plaatsgevonden, terwijl er een aantal talentvolle
keepers in onze gelederen zijn. Daarnaast gaan we op korte termijn techniektrainingen aanbieden voor het
merendeel van de jeugdafdeling op de vrijdagmiddag en avond. Dit ter ondersteuning van de standaard
training, maar ook als extra oefenstof voor de kinderen die graag nog vaker willen voetballen, en zichzelf willen verbeteren. Hierdoor hopen we op termijn de jeugdafdeling op een hoger niveau te kunnen laten acteren.

De afgelopen maanden hebben zich in de onderbouw van de jeugd minimaal 20 kinderen aangemeld, en dit aantal groeit nog elke maand. Daardoor lopen we ook tegen uitdagingen aan die wij als jeugdbestuur zo goed mogelijk willen aanvallen. Hierdoor zullen er keuzes gemaakt moeten worden, die wellicht niet voor iedereen wenselijk zijn, maar onthoudt dat we dit doen ten gunste van uw kind(eren), en ten gunste van de club. Uiteindelijk willen we iedereen gelijke kansen aanbieden op basis van trainingen en wedstrijden.

Door de groei zijn we genoodzaakt om extra teams te lanceren. Een zeer goede ontwikkeling, omdat je nu ook selecties kan maken o.b.v. kwaliteit. Hier zijn we deze zomer mee begonnen in de JO8 afdeling, wat gestart is met 3 teams! We hadden al twee teams in de JO10 afdeling, en vanaf 5 oktober zullen we gaan starten met een tweede JO9 team! Super om dit van dichtbij mee te mogen maken, en de kinderen in deze leeftijden ook te zien groeien. We zijn nog maar een kleine stap verwijderd van een tweede JO7 team, en de kabouters zijn ook goed aan het groeien, met afgelopen week twee nieuwe aanmeldingen.

Ik sta in nauw contact met de trainers, die de kinderen natuurlijk van dichtbij meer mee maken dan dat ik dat doe. Ondertussen zullen de meeste ouders, en trainers/leiders mij al naast het veld hebben zien lopen op zaterdag of een trainingsavond. Dit zal ik blijven doen in de toekomst, om ook de groei van alle kinderen mee te maken.

Naast dit schrijven, zal er deze week een update geplaatst worden over de nieuwe teamindelingen. De nieuwe indelingen hebben voornamelijk betrekking op de JO 9-1, JO 9-2, JO 10-1 en JO 10-2.
Voor de JO10 afdeling heb ik desbetreffende ouders en kinderen al ingelicht, aangezien voor hun de grootste verandering is. Voor de JO9 afdeling zal er vanaf 5 oktober wel gezamenlijk getraind gaan worden onder leiding van Bert Greven, maar zal er op de zaterdag met 2 verschillende teams gevoetbald gaan worden. Deze teams zijn ingedeeld in samenspraak met Bert Greven.

Mochten er verder nog vriendjes van school, of in het dorp, of welk contact dan ook het leuk lijken om te
voetballen, en graag bij een groeiende club met grote ontwikkelingen? Neem dan contact met mij op, zodat ze een keer een proeftraining kunnen volgen.

Bedankt voor uw aandacht, en namens het jeugdbestuur wensen we iedereen een goed vervolg van het
lopende voetbaljaargang, met hopelijk snel weer veel publiek langs de zijlijn en in de kantine.
Let op uzelf, en op uw medemens.

Een sportieve groet,
Jordy Drommel
HJO VV Engelbert

Deel dit nieuws op social-media:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lees ook deze berichten:

© Copyright 2021  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy Policy

Realisatie en beheer door: SPOOK-Media