VTON en VV Engelbert slaan de handen ineen, ehm, geven elkaar de elleboog.

De club groeit, in leden en in de organisatie daarvan. Er komen steeds meer teams bij, vooral in de jongste jeugd is de aanwas enorm. Voor alle teams zijn trainers nodig en om deze zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen zijn we in zee gegaan met VTON. De VTON-voetbalmethode is een doorlopende leerlijn om de basis van iedere speler te leggen tot aan de senioren. Iedere trainer, ervaren of niet, kan met gebruikmaking van VTON een kwalitatieve en gebalanceerde training geven. Door gebruikmaking van VTON is VV Engelbert geprepareerd voor de toekomst die vandaag al begonnen is.

OVER DE VTON METHODIEK 

De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor jeugdspelers van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen. Alles komt aan bod: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De methode is ondersteunt met meer dan 950 kant-en-klare trainingen. De ervaren trainer kan zijn eigen trainingen samenstellen met behulp van de VTON-bibliotheek.

De grote meerwaarde van VTON is dat er wordt ontzorgd in de breedste zin van het woord. Er wordt ondersteuning aangeboden aan trainers, clubleiders en spelers via mail, Whatsapp en ook telefonisch tijdens kantooruren. Eens per jaar organiseert VTON bij de vereniging een praktijkavond. Tijdens zo’n avond worden alle trainers bijgepraat over de nieuwe features in de app en krijgen ze tips en tricks over het gebruik en hoe de methode in te zetten. Op deze wijze krijgt VV Engelbert altijd ondersteuning bij het gebruik van de VTON-methodiek.

Daarnaast organiseert VTON bijeenkomsten voor HJO’s en TC’s, om de continue ontwikkeling van de jeugdopleiding te kunnen borgen. Zo wordt er geleerd van de feedback die wij aan VTON geven en dit wordt meegenomen in de verbetering van de applicaties. De methodiek voorziet niet alleen in oefenstof. VTON heeft een duidelijke visie voor ogen, die vertaald wordt in de applicatie, waar alle lagen binnen onze vereniging van profiteren.

Voor en door trainers

De voetbalmethode ontzorgd trainers met kant-en-klare trainingen in een meerjarige leerlijn. Meer dan 900 trainingen zijn samengesteld doormiddel van 850 unieke oefenvormen. Alle trainingen zijn ontwikkeld vanuit de praktijk; welke ondersteuning willen trainers als ze op het veld staan? VTON werkt hierin nauw samen met jeugdtrainers vanuit het amateurvoetbal en trainers die werkzaam zijn bij clubs. De VTON-leerlijn, die is opgebouwd vanuit doelstellingen per leeftijd en per doelstellingen leerdoelen bevat, is uniek in de wereld.

Brede ontwikkeling

De voetbalmethode ontwikkelt breed op: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De onderdelen komen vanaf de jongste groepen in alle trainingen terug. Bij de jongste spelers ligt de nadruk op technische basisvaardigheden. In de hogere teams verschuift dit naar fysieke en mentale ontwikkeling. De visie van VTON is geïnspireerd op verschillende opleidingsvisies en toptrainers in binnen- en buitenland.

Doorlopende leerlijn

De voetbalmethode biedt een doorlopende leerlijn van 5 tot en met 19 jaar. Trainers werken met vaste jaarplanningen aan concrete doelen voor elke leeftijd. Ze trainen hun spelers gedurende het jaar gericht naar deze doelen toe. Zo werken ze stap-voor-stap aan hun ontwikkeling.

Digitaal en multimediaal

VTON is met zijn offline apps uniek in de wereld. De voetbalmethode is volledig digitaal met een app voor alle platforms. Trainingen en oefenvormen worden ondersteund met filmpjes en animaties. Spelers kunnen in de PLAY-app de skills zien die in de wekelijkse trainingen geleerd worden. Beide apps communiceren met elkaar zodat alle trainingen en skills synchroon lopen. Dit alles offline waardoor er op het veld geen internet nodig is. De methode is continu in ontwikkeling. Door regelmatige updates hebben trainers altijd de meest recente versie.

Deel dit nieuws op social-media:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lees ook deze berichten:

© Copyright 2021  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy Policy

Realisatie en beheer door: SPOOK-Media